Hamilelik Dönemi

Hamilelik Döneminde İlk Oluşan Organ Hangisidir? 

Hamilelik Döneminde İlk Oluşan Organ Hangisidir? 

 

Hamilelik süreci oldukça önemli olan ve dikkat gerektiren bir süreçtir. Bir bebeğin anne karnında gelişim sürecini anne sürekli olarak merak eder. Düzenli bir şekilde beslenirse bebek de anneden beslenir ve bu şekilde doğru bir büyüme meydana gelir. Gebeliğin ilk başlamasından itibaren bebek her gün biraz daha büyüyor ve her gün organları gelişiyor.

Anne karnında olan bebeğin ilk önce organları oluşmaya başlar organlar ise sistemleri meydana getirir. Bu şekilde bir bütün meydana gelir. Çocukların gelişmesi oldukça önemlidir. Anne bebeğe düzenli olarak besin takviyesi yapmalıdır. Besin takviyesi yapılmayan bebeklerde gelişme görülmez. Adet gecikmesi meydana geldiğinde folik asit yüklenmesine başlanabilir.

 İlk Önce Kalp Ve Merkezi Sinir Sistemi Gelişir?

Embriyo da meydana gelen organlar kalp ve merkezi sinir sistemidir. Anne rahmine yerleşmiş olan bebeğin yaşamını devam ettirebilmesi için kendine ait bir dolaşım sistemi oluşturup bunu anne ile bağlantılı bir hale getirmesi gerekiyor. Embriyonun bir bölümü plasentayı oluştururken diğer bir bölümü ise organları ve sistemleri oluşturur. Bebek oluşumu oldukça önemlidir.

Anne adaylarına oldukça fazla iş düşüyor onları beslemek anne karnında dahi koruyup kollamak oldukça önemlidir. Embriyoda dolaşım 17. günde meydana gelmeye başlar. Fetal kalp ise 4. Haftadan sonra çalışmaya başlar. 6. Ve 7. Hafta da omurilik oluşmaya başlar. Omurilik ile birlikte organlar da oluşmaya başlar ilk önce böbrek ve boşaltım sistemi oluşur diğerleri de bu şekilde oluşmaya başlar.

Embriyoda 8. Hafta

Embriyo 8. Haftada neredeyse oluşumunu tamamlar ve hareket etmeye başlar. Yeterince detaylı ve uzun bir izleme altına alınırsa sıçra kol ve ayaklarda hareket etmek gibi durumlar meydana gelir. 10. Haftaya kadar olan süre zarfında önce kol ve bacakların çıkıntıları, ellerin ve ayakların parmakları oluşmaya başlar. Beyin kesecikleri de bu oluşumların hemen ardından başlar. Ön arka ve orta lob gelişim sağlar. 10. Haftadan sonra artık plasenta fetüs olarak nitelendirilir. Geriye kalan bütün uzuvlar büyümeler bu dönem de gerçekleşir ve bebek büyür.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu