Hamilelik Dönemi

Hamilelik Dönemi – 3 Haftalık Gebelik

Hamilelik Dönemi - 3 Haftalık Gebelik

 

  1. haftalık gebelik, Hamilelik sırasında döllenmenin zamanlaması, kadının iki adet dönemi arasındaki zamana bağlıdır. Bunun dışında mevsimsel değişiklikler, hormonal değişiklikler, diyet gibi birçok neden, beklenen yumurtlama zamanlamasını değiştirebilir. Bu nedenle adet döngüsünün herhangi bir günü yumurtlama ve döllenme gününü temsil edebilir.

Ortalama 28 günlük adet döngüsüne göre 14. Yumurtlama günlük olarak gerçekleşir ve yumurtlamadan önceki 24 saat içinde ve yumurtlamadan sonraki 23 gün içinde korunmasız cinsel ilişki olursa hamile kalma olasılığı yüksektir. Bu nedenle, sürecin başladığı tarihe bakıldığında, hamilelik saati aslında annenin hamile kalacağından emin olmadan önce doktor tarafından başlatılmıştır.

3 Haftalık Gebelikte Düşük Yapma Olasılığı Nedir?

Düşük, hamileliğin erken yaşta öğrenen kadınların en büyük korkusudur. Birçok hamile kadın bu hafta 3 haftalık bebek düşüp düşmeyecek gibi sorular soruyor. Erken gebelikte düşük kendiliğindendir ve her 5 kadından 1’inde görülür. Bu nedenle düşük, gebeliğin üçüncü haftasında görülür.

Bazı bilimsel araştırmalar, düşük yapmanın bebeğin genetik durumu veya sağlıklı bir hamilelik gibi nedenlere vücudun bir tepkisi olarak görülebileceğini ve bu nedenle kürtajın doğal kabul edilmesi gerektiğini iddia ediyor. Ancak bazı annelerin sağlık sorunları da tekrarlayan düşüklere neden olabilir. Birden fazla düşük yapmış kadınların tıbbi açıdan incelenmesi gerekir.

Düşüklerin en sık görülen semptomları kanama ve kasık ağrısıdır. Normal şartlarda embriyonun rahme tutunması sırasında oluşan yerleşme kanaması adet gecikmesinden önce gerçekleşir. Bu aşamada anne genellikle hamileliğinin farkında değildir.

3.Haftalık Gebeliklerde Anne Değişiklikleri

  1. haftalık gebelik, Hamileliğin ilk haftasından itibaren hamilelik hormonu olarak da bilinen betaHCG hormonunun seviyeleri hızla yükselmeye başlar. Hormon seviyeleri bu hafta 550 mIU/L aralığında olmalıdır.

Yüksek hormon seviyeleri, erken gebelik testi adı verilen hassas bir gebelik testi ile tespit edilebilir. Ancak sonuç negatif ise ancak adet kanaması gecikiyorsa kanda gebelik testi yapılmalıdır. Yüksek BetaHCG hormon seviyeleri, erken gebelik semptomlarının gelişmesinde en önemli faktördür.

Hamile anneler genellikle hafta boyunca aşağıdaki değişiklikleri yaşamaya başlar: B. Sık idrara çıkma, göğüs ağrısı, koku alma duyusuna aşırı duyarlılık. Vajinal akıntı miktarı artabilir. Yukarıda bahsedildiği gibi adet kanaması,  kanama ve rahim büyümesinin neden olduğu lekeler hamileliğin üçüncü haftasında ortaya çıkabilecek durumlardan bazılarıdır.

Bebek Her Hafta Ultrasonla Mı?

  1. haftalık gebelik, Hamile olduğunu öğrenen hamilelerin en çok merak ettiği konulardan biri de ultrason ile hamileliğin üçüncü haftasının tespit edilip edilemeyeceği sorusunun cevabıdır. Maalesef bu hafta ultrasonda bebeği göremiyorum. Rahimdeki üç aylık bebekler mercimek tohumlarından bile daha küçüktür.

Ultrason ile görülebilecek boyuta gelmesi birkaç haftayı daha alacaktır. Bununla birlikte, hamile olabilecek kadınlar bu hafta içinde kan testi ile hamilelik olup olmadığını kontrol edebilirler. Kanama veya kramp gibi düşük belirtileri olan kadınlar, devam eden hamilelik için test edilebilir.

 

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu